Kleur: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De bij kan de volgende kleuren zien: geel, blauw, wit en ultraviolet (die laatste kleur kunnen wij niet zien). Je kunt een bijen-behuizing de kleur geven die je maar ...')
 
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De bij kan de volgende kleuren zien: geel, blauw, wit en ultraviolet (die laatste kleur kunnen wij niet zien).
+
Onze honingbij kan grotendeels hetzelfde kleurenspectrum<ref>Vaak wordt gesteld dat onze honingbij alleen bepaalde kleuren kan zien (en die staan ook wel genoemd in bovenstaand plaatje), maar dat is te versimpelend, de bij ziet een geheel spectrum van ook tussenliggende kleuren.</ref> zien als wij, maar er is net een verschuiving waardoor de bij ultraviolet kan zien (en wij niet), en wij rood kunnen zien (en de bij niet). Zie onderstaand plaatje.
 +
[[image:Bijenkleuren.JPG|thumb|888px|center]]
  
Je kunt een bijen-behuizing de kleur geven die je maar wilt.
+
==Voetnoten==
 
+
<references />
Om het [[vervliegen]] tegen te gaan zorg je er echter voor dat de verschillende onderkomens goed van elkaar te onderscheiden zijn. Als je dat via kleur wilt doen dan kies je uiteraard kleuren die de bij kan zien.
 
 
 
Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen de vliegplanken een verschillende kleur te geven.
 

Huidige versie van 28 jan 2011 om 12:44

Onze honingbij kan grotendeels hetzelfde kleurenspectrum[1] zien als wij, maar er is net een verschuiving waardoor de bij ultraviolet kan zien (en wij niet), en wij rood kunnen zien (en de bij niet). Zie onderstaand plaatje.

Bijenkleuren.JPG

Voetnoten

  1. Vaak wordt gesteld dat onze honingbij alleen bepaalde kleuren kan zien (en die staan ook wel genoemd in bovenstaand plaatje), maar dat is te versimpelend, de bij ziet een geheel spectrum van ook tussenliggende kleuren.