Y-structuur

Uit Imkerpedia
Versie door Albert Stoter (Overleg | bijdragen) op 28 apr 2009 om 10:48 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De cellen aan beide kanten van een raat worden zodanig gebouw dat de bodem van de cel van de ene kant ligt tegenover de kruising van cellen vanaf de andere kant. Z...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De cellen aan beide kanten van een raat worden zodanig gebouw dat de bodem van de cel van de ene kant ligt tegenover de kruising van cellen vanaf de andere kant. Zie onderstaand plaatje. De zwarte rondjes zijn de cellen van de ene kant, en de rode rondjes de cellen van de andere kant. Je ziet daarbij dat de rode celletjes eenn Y-bodem hebben, en de cewlletjes aan de andere kant (de zwarte celletjes) een omgekeerde Y-bodem.

tekening \ Bij natuurbouw zullen bij alle raten de Y aan dezelfde kant zitten (en dus de omgekeerde Y allemaal aan dezelfde andere kant). Er wordt daarom verondersteld dat het verstandig is om bij het in de kast plaatsen van ramen met kunstraat (althans als dat op de juiste manier gemaakt is, rekening houdend met de Y en omgekeerde Y) hier ook rekening mee te houden.