Gebruiker:Albert Stoter

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AlbertStoter.JPG

Van augustus 2007 tot mei 2011 was ik een van de rubriekbeheerders van het Imkerforum van bijenhouden.nl. Eind 2008 kwamen de beheerders aldaar tot de conclusie dat de programmatuur uit 2001 aan vervanging toe was. Nu was Bijenhouden.nl altijd al meer dan alleen een forum, maar we wilden graag (nog) meer gaan bieden dan met de toenmalige programmatuur mogelijk was. Een van de wensen was een online encyclopedie over het bijenhouden.


Het starten van een nieuw leeg forum doe je in een paar dagen, maar het daarin opnemen van de reeds opgebouwde inhoud vanuit een ander (het oude) forum kost veel meer tijd. Begin 2009 was duidelijk dat deze klus daarom nog wel even zou duren (dat bleek uiteindelijk tot medio 2010).


Ik wilde echter graag dat de online encyclopedie zo snel mogelijk zou worden opgestart, en bovendien kon dat los van de andere forumveranderingen. Ik verzon daarom de naam Imkerpedia, registreerde www.imkerpedia.nl, en op 23 maart 2009 installeerde ik daar een nog lege wiki. Pas nadat Imkerpedia al behoorlijk wat vulling had gekregen is het op 28 oktober 2009 ook aan de forumdeelnemers en elders bekend gemaakt.


Sindsdien heb ik nog enkele honderden pagina's, illustraties en filmpjes op Imkerpedia geplaatst. Het is een van mijn grootste hobbies geworden. Ik blijf voortdurend nieuwe informatie voor Imkerpedia tegenkomen. Dat lijkt voorlopig ook nog niet te stoppen. Terwijl je het ene onderzoekt, kom je weer andere dingen tegen.


Sinds 2011 geef ik ook de cursus bijenhouden te Apeldoorn.

Uit bijenhouden, september 2016


In 2016 ontving ik het erekorfje van de NBV.


Als u contact met mij wilt opnemen over Imkerpedia dan kan dat via de webmaster.