Henri Renson: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'left Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn (g...')
 
k
Regel 2: Regel 2:
  
  
Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn (gedurende het drachtseizoen) imkeren met [[broedbeperking]]. Hij stond aan de basis, maar inmiddels wordt het in verschillende varianten door veel meer imkers toegepast.
+
Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn (gedurende het drachtseizoen) imkeren met [[broedbeperking]].
 +
 
 +
Hij ontving veel bezoekers bij zijn bijenstand te Cheratte (nabij Luik) om over zijn werkwijze te vertellen, en ook gaf hij elders veel voordrachten over zijn [[Renson broedbeperking]]. Inmiddels wordt broedbeperking in verschillende varianten door veel meer imkers toegepast.
  
 
Daarnaast was hij een zeer actieve koninginnenteler, die ook werkte met [[Kunstmatige inseminatie van koninginnen]].
 
Daarnaast was hij een zeer actieve koninginnenteler, die ook werkte met [[Kunstmatige inseminatie van koninginnen]].
  
 
Hij imkerde met [[Apis mellifera carnica|carnica]], en had zo'n 400 volken.
 
Hij imkerde met [[Apis mellifera carnica|carnica]], en had zo'n 400 volken.

Versie van 10 mrt 2020 om 22:06

Henri-Renson.jpg


Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn (gedurende het drachtseizoen) imkeren met broedbeperking.

Hij ontving veel bezoekers bij zijn bijenstand te Cheratte (nabij Luik) om over zijn werkwijze te vertellen, en ook gaf hij elders veel voordrachten over zijn Renson broedbeperking. Inmiddels wordt broedbeperking in verschillende varianten door veel meer imkers toegepast.

Daarnaast was hij een zeer actieve koninginnenteler, die ook werkte met Kunstmatige inseminatie van koninginnen.

Hij imkerde met carnica, en had zo'n 400 volken.